Иван Чапов: Продавам джипа си за 1 000 000 лева, но дали ще го купи някой...

снимка: infomreja.bg, архив

Продавам джипа си за 1 000 000 лева, но дали ще го купи някой... С тези думи финансовият благодетел на Пирин Иван Чапов отговори на изказването на Апостол Апостолов, направено относно цената на лиценза на Септември Симитли. Градоначалникът обяви след мача Септември – Бдин, че е склонен да се раздели с лиценза на клуба за сумата от 500 000 лева. Той е останал обиден от отношението на спортната общественост в града и смята да преразгледа бъдещето на футболния клуб.

Все по-големият отлив на публика на стадиона в Симитли обезсмисля съществуването на професионален клуб. „При този отлив на публика на домакинските мачове на отбора съм склонен да се разделя с професионалния лиценз на клуба. Не може на мача вчера да има 200 зрители, след като ние се вслушахме в спортната общественост и залагаме все повече на млади и местни момчета. При тази ситуация вече съм склонен да се разделя с професионалния лиценз на тима срещу сумата от 500 000 лева, тъй като нашият отбор няма никакви задължения”, каза Апостолов, който в момента е в испанската столица Мадрид и след това заминава за Южна Африка.

Засега интерес към лиценза на Септември има само от ОФК Пирин Благоевград. Спонсорът на орлетата Иван Чапов призна, че е водил разговори с Апостолов и остана изненадан от сумата, която е обявил кмета. Според Чапов това е несериозно.

Развитие около лиценза на Септември ще има много скоро. До няколко дни в Държавен вестник ще излезе официално датата за Общото събрание на ПФК Септември Симитли. То на практика ще реши бъдещето на клуба и неговия статут. Очаква се именно Иван Чапов да влезе в управата на клуба, което ще бъде първа крачка към обединяването на двата отбора. Спекулациите около лиценза се засилват и от факта, че в Септември има финансова криза. Футболистите не са получавали заплати през последните няколко месеца.

От клуба поради тази причина си тръгнаха водещи футболисти, като Георги Караканов, Цветелин Ралчовски и Мирослав Ризов. От ръководството на симитличани не потвърдиха, но и не отрекоха за безпаричието в клуба. На път да си тръгне е и нападателят Цветан Николов, който е принуден сам да си плати глобата от 1700 лева, заради наказанието наложено му от БФС. Кметът на Симитли Апостол Апостолов коментира, че футболистът сам ще си плати глобата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK