Най-силният мъж на Украйна Константин Илин грабна купата „Димитър Саватинов” на Европейското "Айрън Мен" в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

При изключителен интерес и много емоции 12 "железни" мъже от страната и чужбина днес се състезаваха в Гоце Делчев за купата, учредена от най-силния мъж на Америка, българина Димитър Саватинов, който е от Гоце Делчев. 

Първенството на Стария континент се проведе за първи път в България и в родния град на Саватинов. То премина под мотото "Силните срещу дрогата", а в надпреварата в шестте дисциплини – вдигане на цилиндър, носене на „кобилица”, мъртва тяга, дъмпел, теглене на автобус и камъните на Атлас.

12-те яки мъже дадоха всичко от себе си. Публиката, с неустоима възхита и бурни аплодисменти, през цялото време подкрепяше най-силните мъже на Европа, четирима от които бяха българи.

Така безспорен фаворит и носител на купата в проведеното Европейско първенство по силов многобой "Айрън Мен" стана украинецът Константин Илин с 65 точки. Втори се класира Милан Шулян от Словения с 52.5 точки, а трети - Владимир Цифра от Беларус с 49.5 т.

Сред четиримата българи бе и най-силният български полицай - Мариян Димитров от Пловдив, който след украинеца Константин Илин спечели симпатиите на публиката и бурната й подкрепа. Българинът Мариян Димитров се класира шести. 

Първото Европейско първенство "Айрън мен” стартира в Гоце Делчев в 14 часа на плаца на бившето военно поделение и продължи близо 4 часа. То започна с вдигане на цилиндър, при което атрактивният Константин Илин вдигна 170 кг. Във втората дисциплина  – „кобилица”, със силно представяне се отличи  Владимир Цифра, като измина  20-те метра за 11.6 секунди. 

В следващата дисциплина състезателите вдигаха лекия автомобил на местната охранителна фирма с тежест от 350 кг за брой пъти в минута, като повечето от тях не успяха да се справят и след няколкото опита се отказаха.

Големите емоции сред състезателите и публиката екскалираха по време на дисциплината "дъмпел", която е игра с тежест от 80 кг. При нея след допълнителна тежест от още 20 кг украинецът Илин се класира отново първи.

В дисциплината "дъмпел" показно за публиката и състезателите направи и Димитър Саватинов, който за минути заряза ролята си на главен съдия на първенството и изправи на крака публиката, вип гостите и състезателите с бързината, с която за секунди направи 3 вдигания по 100 кг. 

Истински фурор предизвика и петата дисциплина, при която състезателите теглеха с въже на 18 метра автобуса на състава на певицата Николина Чакърдъкова - "Неоплан", тежащ 22 тона. Автобусът на неврокопската певица е най-тежкият в България и е произведен по поръчка. Обявено бе, че състезатели за първи път теглят толкова тежко превозно средство.

Последното изпитание за железните мъже на Европа бе повдигане един на друг на трите камъка на Атлас, тежащи 130, 160 и 180 кг. Най-бърз и при тази дисциплина отново бе украинският състезател Илин, който вдигна трите камъка на височина от 1.30 метра за времето от 15.44 секунди.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, представители на немското предприятие "Пиринтекс", което бе генерален спонсор на турнира, и самият Димитър Саватинов връчиха купите и наградите на победителите. 

През цялото време на състезанието немският инвеститор Бертрам Ролман, градоначалникът Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев наблюдаваха с голям интерес от вип ложата невероятното състезание и силните атрактивни участници, които наистина показаха железен дух и спортменство. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

iva18:25 - 09.10.2016
Gotino
Bravo22:48 - 08.10.2016
Браво.Едно хубаво мероприятие в Гоцето. Дано децата видят какво може спортът и десциплината
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK