Откриха Европейското първенство по софтбол за смесени отбори в Дупница

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Губернаторът на Кюстендил Виктор Янев бе гост на откриването на Европейското първенство по софтбол за смесени отбори.

Официален старт на първенството бе даден вчера, а теренът, на който ще се проведат състезанията, е Спортният комплекс за бейзбол и софтбол „Левски”.

Традиционното „първо хвърляне“ направиха Виктор Янев и кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.

В последните няколко години, от 2008 г. досега, Българската федерация по софтбол, заедно с Клуба по бейзбол и софтбол „Девълс” – Дупница, е натрупала солиден опит и отличия в организацията на множество състезания - турнири за Купата на Европейските Шампиони, Купата на Носителите на Национални Купи, Европейско първенство по софтбол за жени до 22 год. и др.

Тази година Федерацията е домакин и, разбира се, участник във форума от най-висок ранг в календара на Европейската федерация – Първенството по софтбол за смесени отбори.

„За мен е огромна чест да присъствам на Европейското първенство по смесени отбори по софтбол. Благодаря за поканата на организаторите – председателя на Българската федерация по софтбол, председателя на Европейската федерация по софтбол и на г-н Петър Арбов. Неслучайно домакин е град Дупница, който е с доказани традиции в този спорт, за което трябва да благодарим и на кмета г-н Чимев. Не се съмнявам в това, че Дупница ще ви приветства с добре дошли и ще осигури най-добрите условия за успешното провеждане на това състезание“, заяви при откриването областният управител Виктор Янев.

В своето приветствие към присъстващите, участниците и организаторите, Методи Чимев изтъкна, че "Дупница е много гостоприемен град, но до границите на спортното игрище". Градоначалникът пожела успех както на българския отбор, така и на чуждестранните участници.

Веднага след официалното откриване бе даден старт на мача между отборите на България и Чехия. Двубоите ще продължат до първи август, когато е и финалът на първенството по софтбол.

 

Снимки: Областна администрация - Кюстендил
Снимки: Областна администрация - Кюстендил
Снимки: Областна администрация - Кюстендил
Снимки: Областна администрация - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK