Ивайло Стоянов вдигна меча на Робин Худ като съдия №1 на 2014 г.

снимки: bgreferee.org

Меча на Робин Худ вдигна най-добрият ни рефер за 2014-а година Ивайло Стоянов от Петрич.

Той му бе връчен лично от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев на годишната церемония, организирана за шести пореден път от Асоциацията на съдиите по футбол в България.

 Негови подгласници станаха Никола Попов и миналогодишният победител Георги Йорданов.

Стоянов получи и кристална статуетка от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, а другите номинирани – плакети от председателя на АСФБ Стефан Орманджиев.

 Всички номинирани получиха и книгата на статистика Николай Райков „Реферите – без тях не може“, която е уникален алманах на българското съдийство.

За 33-годишния Ивайло Стоянов тази година бе доста успешна - два пъти ръководи вечното дерби Левски – ЦСКА с много добри оценки, показа отлично съдийство и няколко други дербита в „А“ група, на международната сцена също имаше успешни мачове.

През пролетта се очаква реферът да ръководи и мач №100 в „А“ група.

 "За мен е чест да бъда награден сред тези изключително достойни хора, сред които аз съм се развил. Наградата е и за всички мои колеги от бригадите, защото ние сме един голям хор, а аз само неговият диригент. Искам да благодаря и на моето семейство, което проявява огромно търпение при постоянните ми отсъствия от вкъщи. Тази година ми помогна и опитът, който натрупах – играчите и треньорите вече ме гледат с други очи. Това, че съм провинциално момче, на което няма кой да помага ми е давало сили да се боря. Имал съм много неприятности, но съм ги преодолявал. Надявам се да продължа да се развивам, защото и отговорността пред мен вече е много голяма. Благодарен съм на всички президенти, че по никакъв начин не са ни оказвали влияние", каза Стоянов.

Преди да го награди, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев бе категоричен, че в съдийството има напредък.

„Прогресът е очевиден. Тази есен нямаше фрапантни грешки и това се дължи в голяма степен и на комисията за съдийски наблюдатели, която създадохме. Вече се пишат обективни оценки на реферите и затова тази комисия ще продължи да съществува като подкомисия на съдийската“,  добави г-н Фурнаджиев.

Министър на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на Ивайло Стоянов с пожелание да продължава да бъде справедлив.

„Тази година мечът за победителя се казва Робин Худ, но не е препратка да взима от богатите, а да бъде справедлив заяви г-н Кралев.

Избраният за №1 сред асистент-съдиите Георги Славов развълнува присъстващите в залата с прочуствена реч.

„Марияна, обичам те. Тази награда е за теб“, обърна се той към съпругата си, която се бори със здравословен проблем.

Той и подгласниците Емил Вангелов от Петрич и Веселин Мишев бяха наградени от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и членът на УС на АСФБ Красимир Керезов. Владимир Вълков и Иво Боев спечелиха в категориите за най-проспериращи съдии.

Вълков и другите номинирани при ръководещите рефери Стефан Апостолов от Симитли и Георги Давидов бяха наградени от шефовете на Съдийската комисия на БФС- София Кънчо Димитров и Любен Ангелов, а вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов и членът на УС на АСФБ Неделчо Чакъров връчиха призовете на отличените асистенти Боев, Димитър Добромиров и Светослав Динев.

Съдийка №1 за 2014 г. Анелия Синабова бе наградена от Галина Донева и заместник-председателя на Съдийската комисия Петър Петров.

Анелия печели приза за трети път, но няма да има нова възможност, тъй като обяви края на 15-годишната си съдийска кариера.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ ЗА 2014 ГОДИНА

Най-проспериращ футболен асистент-съдия: Иво Боев

Подгласници: Димитър Добромиров и Светослав Динев

 Най-проспериращ главен съдия: Владимир Вълков

Подгласници: Стефан Апостолов и Георги Давидов

 Най-просперираща футболна съдийка: Надежда Белчева

Най-добра футболна асистент-съдийка: Гергана Видова

 Футболна съдийка на годината: Анелия Синабова

 Най-добър футболен асистент-съдия: Георги Славов

Подгласници: Емил Вангелов и Веселин Мишев

 Футболен съдия на годината: Ивайло Стоянов

Подгласници: Георги Йорданов и Никола Попов

 

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ

Прекратяване на съдийска кариера: Анелия Синабова, Христо Рискосков, Николай Ангелов, Цветан Трифонов

 Дългогодишен принос към българското съдийство: Борислав Александров и Костадин Пързулов

 Най-атрактивен футболен коментар: Камен Алипиев и Алекси Сокачев

 

снимки: bgreferee.org
снимки: bgreferee.org
снимки: bgreferee.org
снимки: bgreferee.org

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK