Започва вътрешна проверка в ОДМВР-Благоевград, имало ли е насилие над протестиращ

Снимка: Infomreja.bg

Директорът комисар Дойчин Дойчинов е разпоредил проверка

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград, е назначена служебна проверка.

Директорът комисар Дойчин Дойчинов е разпоредил проверка за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин. 

Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство, пишат в официално съобщение до медиите от Дирекцията.

Както ИНФОМРЕЖА писа, причината за проверката са твърденията на протестиращия Николай Кутанов, който снощи след блокадата на Е-79 при Кресна, е спрян от полицейски патрул за проверка, а по време на проверката двама униформени са го заплашили и ударили в корема.

Единият от униформените В. Чапкънов е от Специализираното тактическо звено за бързи действия. По-рано през деня, при опит на протестиращите да затворят Е-79 при полигона, Кутанов задава върпоси на Чапъков, който в този момент е част от полицейския кордон, предпазващ протестиращите да излязат на пътя.

Кутанов пита Чапкънов дали би си дал живота за България, но не получава отговор. При проверката около 22 ч. снощи, Чапкънов пристига с полицейски бус и заплашва Кутанов, а колега на Чапкънов го удря в корема. 

Кутанов заяви пред ИНФОМРЕЖА, че ще подаде жалба за упражнено полицейско насилие, като се притеснява и за семейството си, смятайки, че поведението на полицая е на лична основа. 

СЛУЧАЯТ НА КУТАНОВ ВИЖТЕ ТУК: http://infomreja.bg/policaj-ot-blagoevgrad-otgovori-s-udar-na-vypros-ti-bi-li-umrql-za-bylgariq-80889.html

Очаква се проверката и резултатите от нея да бъдат оповестени в най-бърз срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK