Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов ще представят стихосбирките си в Благоевградската художествена галерия

Снимка: Infomreja.bg

Дебютът на две стихосбирки ще бъде представени този петък в Градска художествена галерия в Благоевград.  Началният час, в който жители и гости на Благоевград могат да станат част от магията на думите, е 18.00ч. „Думите ми“ е с автор Ива Спиридонова, а на „Дни за обичане“  - Симеон Аспарухов. Двамата творци работят, създават и подаряват красива и въздействаща поезия в рядко срещан синхрон, като в същото време запазват собствената си индивидуалност, представяйки две силни книги с класическа и модерна поезия.

Симеон Аспарухов е създателят на набиращата широка популярност фейсбук страница „Разхвърлян Ум”, пише кратки хумористични разкази, поезия, занимава се с фотография,  рисува на стъкло и поддържа свой музикален блог с колекции от любима музика. Дебютната му книга с поезия носи името „Дни за обичане”, излязла от печат в началото на юли 2017.

Ива Спиридонова пише поезия и критика, редактира и рецензира книги. Сътрудничи си с екипа на "Фабрика за книги",  издателство "БГ книга" и е редактор в онлайн списание „Нова Асоциална Поезия”. „Думите МИ”, издадена през 2016 година, е първата й книга с лирика, достигнала до пето място в националния конкурс „Моята любима книга 2016”, раздел „Поезия”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...