ЮЗУ ще обучава студенти по „Национална сигурност”

Снимка: Infomreja.bg, архив

Факултет „Обществено здраве и спорт“ в Югозападния университет "Неофит Рилски" се преобразува във Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. Това стана с решение на Министерски съвет от днес.

Новото звено е с предмет на дейност подготовка на специалисти от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от професионално направление „Здравни грижи“ и по специалности от направленията "Педагогика на обучението по…“ „Социални дейности“, „Обществено здраве“ и „Спорт“.

Очаква се и Министерството на образованието и науката да вземе решение за осъществяване на прием на студенти още от тази година.

Във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ за първи път ще се проведе обучение на студенти и по новата специалност  „Треньор по вид спорт (Футбол, Баскетбол, Хандбал, Волейбол, Ски бягане и биатлон, Ски алпийски дисциплини и сноуборд, Таекуон-До ITF, Тенис, Плуване, Борба, Лека атлетика)“.

Днес правителството взе решение и за осъществяване на прием на студенти по образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ от професионално направление „Национална сигурност" за учебната 2015/2016 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK