ЮЗУ с благотворителен концерт в подкрепа на Мария от Кюстендил

Мария Стоименова, снимка: личен архив

Благотворителен концерт в помощ на нуждаещи се кюстендилци организира на 5 декември от 18.00 часа в камерната зала на Драматичния театър Катедра "Хореография" към Югозападния университет "Неофит Рилски". Студентите на проф. Анелия Янева ще покажат танцовия ревю-спектакъл "Гласовете на света ".

Спектакълът ще се играе за първи път благотворително. Костюмите и модните облекла са избрани под ръководството на доц. Мария Блажева и самостоятелната модна колекция на Стефани Каракашева. Студентите ще се изявят на кюстендилска сцена, за да помогнат на Мария Стоименова, която страда от тежко заболяване - туморно образувание в мозъка, усложнено от съпътстващо автоимунно заболяване.

Операция в софийска болница довела до усложнения със зрението, след което се стигнало до пареза на дясната част на лицето.

"Трябва да се помага на хора изпаднали в нужда. В Кюстендил няма да има билети. Всеки според възможностите си ще може да пусне в урната средства, след което Община Кюстендил ще ги разпредели. Надяваме се да помогнем и на други хора в нужда от региона", каза Найден Лазаров - представител на катедрата и организатор на благотворителната инициатива в Кюстендил.

”Гласовете на света” е ревю-спектакъл, който по неповторим начин разкрива сугестивната страна на модната дреха чрез магията на танца и ненатрапчивото превъплъщаване в образите на музикалните идоли. Направен е по хитови изпълнения на Лайза Минели, Адел, Уитни Хюстън, Лучано Павароти, Джулия Мигенс и Деси Добрева.

Проектът е ориентиран към младежката публика, за която съвременните музикални идоли са импулс не само за удоволствие, но и за креативно мислене в сферата на изучаваните от студентите специалности. Сега обаче целта му е да помогне на хората изпаднали в беда и затруднение.

 

Мария Стоименова, снимка: личен архив
Найден Лазаров - организатор на благотворителната инициатива в Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK