ЮЗУ получи приз на световен форум в Женева

снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

Световен форум по въпросите на информационното общество (WSIS Forum 2015) се проведе в Женева, Швейцария от 25-29 май. Събитието бе открито от Бан Ки–Муун, главен сектретар на Обединените нации, и Хулин Джао, главен секретар на Международния съюз по телекомуникациите.

Проектът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Youth Mobilization - Cultural Heritage and Athletic Valorization (YMC(H)A) спечели наградата в категория „Културно и езиково многообразие и идентичност“.

Повече от 300 проекта бяха номинирани за участие в конкурса, но единствено 18 успяха да се доберат до престижните награди на церемонията.

Призовете се предоставиха чрез онлайн гласуване, обхващащо над 100 000 участници от цял свят.

Самият форум представлява най-голямото ежегодно събиране на най-големите информационни общества в света. WSIS-форумът е организиран съвместно от Международния съюз по телекомуникациите (ITU), ЮНЕСКО и други организации, както и в тясно сътрудничество с ООН, ОOН  Жени, регионалните комисии на ООН и УНИЦЕФ.

Целта на форума е да създаде ефективен механизъм за координация на дейностите, обмен на информация,  споделяне на добри практики, да оказва помощ при разработването на нови проекти и да осигурява структурирани възможности за работа в мрежи.

На церемонията присъства доц. д-р Борислав Юруков, зам.-ректор по научноизследователската дейност, на който беше връчена наградата.

Проектът „YMC(H)A“ / Youth Mobilization - Cultural Heritage and Athletic Valorization/ е по програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция-България“ 2007-2013 и е ръководен от проф. д-р Петър Миланов и проф. д.н. Иван Мирчев.

От гръцка страна университетът си партнира с Християнска младежка асоциация в гр. Солун, Гърция.

Бюджетът на проекта е около 700 хил. евро, като 351 хил. са за ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 

снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"
снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK