Отбелязаха Световния ден за социалната работа в ЮЗУ

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова взе участие в среща по повод Световния ден за социалната работа. Инициативата е организирана от Катедрата по медико-социални науки в ЮЗУ "Неофит Рилски", факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“.

В нея взеха участие заместник-деканът на Факултет по обществено здраве и спорт доц. д-р Попова, доц. д-р Станчева, ръководител на Катедра "Медико-социални науки", представители на социални звена и студенти.

Заместник-кметът Христина Шопова поздрави участниците в срещата:

„Община Благоевград може да се гордее със социалните услуги, които предоставя. Извървяхме нелек път, но с любов и отношение, нещата се случват по най-добрия начин. Няма да скрия, че проблеми в социалната сфера има – един от основните е недостатъчното заплащане. Община Благоевград полага усилия, за да бъдат постигнати по-добри резултати.  Надяваме се, че механизмът ще бъде променен, защото трудът на хората, работещи в социалната сфера трябва да бъде адекватно заплатен“, каза Христина Шопова.

По време на срещата беше изложен и базар, с ръчно изработени неща от потребители на социалните услуги в Благоевград.

Световният ден на социалната работа 2019 подчертава "Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората". Тази година се фокусира върху социалните взаимоотношения  между хората, тяхната среда и бъдещето им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK