3-часова полицейска операция в Сливен констатира рекорден брой нарушения

Снимки: ОДМВР-Сливен

Спипан е водач с 1600 лева неплатени глоби

Водач с неплатени глоби за 1600 лева, изменена конструкция на автомобилите и превишена скоростта са част от резултатите при провелата се вчера операция по спазване на Закона за движение по пътищата в Сливен.

Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и цели превенция и контрол на водачите, които системно не спазват ограничението на скоростта, не отдават предимство на пешеходци, извършват нерегламентирани промени в конструкцията на автомобилите, употребяват алкохол и наркотични вещества.

Масови проверки в района на 10 изградени контролни пункта на различни места в град и по главните пътища І-6 и ІІ-66, доведоха до констатиране на  голям брой  нарушения. Проверките са извършвани съвместно със служители на РУ-Сливен, Пътна полиция и Специализираните полицейски сили.

В рамките на три часа са проверени 237 автомобила и 296 лица. Констатирани са 80 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 28 акта и 52 фиша.

Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителните системи в автомобилите от водачи и пътници, както и нарушаване на ограничението на скоростта в и извън града. За скорост са съставени 24 фиша, от тях 11 са на главен път І-6 в района на разклона за село Гавраилово.

Съставени са 9 акта на стойност 150 лева за монтиране на газови уредби, без това обстоятелство да е посочено в контролния талон на автомобила. 2 акта за затъмнени челно и странични стъкла, 2 акта за нерегулирани светлини на фаровете, което може да доведе до заслепяване на останалите участници в движението.

Отнети са 4 шофьорски книжки за неплатени глоби, като един от водачите има неплатени глоби в размер на 1640 лева.

Санкциониран е водач, който въпреки присъствието на полицейски автомобил, не отдава предимство на пешеходци. Нарушението е констатирано на бул.”Илинденско въстание”.

За три часа социалните мрежи прегряха от предупреждения за местата, където се извършват полицейските проверки. Полицейските екипи са навсякъде!

Проверките се извършват не само от екипи на Пътна полиция, но и от служители на РУ-Сливен. Всички налични технически средства за контрол на скоростта са в действие, както в град Сливен, така и на територията на районните управления Нова Загора, Котел и Твърдица.

Полицейски служители следят за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението. Ръководството на ОДМВР-Сливен ще използва всички законови средства за установяване и санкциониране на нарушения, които влияят пряко на пътния травматизъм.

Акциите по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол на територията на РУ-Сливен продължават.

                    

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK