Млади пътешественици от Брезник посетиха разсадника на ДГС в града

Снимки: ЮЗДП

Площта на разсадника е 116 дка и в него се отглеждат главно декоративни фиданки

По време на лятната си ваканция група ученици от Средно училище „Васил Левски“ в гр. Брезник посетиха за втора поредна година горския разсадник “Старият яз” към „Държавно горско стопанство Брезник“. Младежите членуват в клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова – краевед и бивш преподавател по история, и живо се интересуват от всичко, свързано с миналото и традициите на региона.

Чрез този открит урок, проведен от Борислав Борисов – работник в разсадника, любознателните пътешественици научиха как да се грижат за фиданките и се включиха в плевенето им. Площта на разсадника е 116 дка и в него се отглеждат главно декоративни фиданки за озеленяване от иглолистни и широколистни дървесни видове - ела, смърч, различни видове туи, лъжекипариси и смрики, липа, явор, ясен, бреза, офика, конски кестен и др. Намеренията на членовете на клуба са периодично да помагат в грижите за растенията.

В края на посещението директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Брезник инж. Петър Савев даде възможност на младите хора да си изберат като подарък контейнерна фиданка.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK