25 акта за нарушения в горите състави за седмица ЮЗДП

Снимка: ЮЗДП, архив

Най-много са установените нарушения в ДГС-Разлог

25 акта за нерегламентирани дейности са съставили през изминалата седмица горските надзиратели към териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие.

Над 1590 са извършените проверки, от които близо 1300 са на ловци във връзка с откриване на груповия лов на дива свиня. Инспектирани са също 197 обекта за добив на дървесина, 52 превозни средства и 48 – други физически лица. Задържани са 7 пространствени кубически метра дърва за огрев, едно моторно превозно средство и една каруца.

Най-много нарушения са разкрити в района на „ДГС Разлог”, където за първите дни на октомври са съставени 19 акта за незаконна сеч и транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Голяма част от заловените на място нарушители са се сдобили с допълнители актове заради неизпълнение на разпореждане на горските служители.

В района на „ДГС Самоков” за сеч на 2 куб. метра иглолистна строителна дървесина и 2 кубика иглолистни дърва за огрев, както и за транспортиране с каруца на 1 пр. м³ иглолистни дърва за огрев са съставени два акта.

Дейностите по опазване на горските територии в обхвата на ЮЗДП продължават, като обект на денонощни дежурства и постоянен контрол остават районите с висока концентрация на нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK