Ротаракт клуб - Дупница провежда антиспин кампания на площад „Свобода“

Снимка: Infomreja.bg

Ротаракт клуб - Дупница организира антиспин кампания, която ще се проведе на 15. декември /събота/на площад „Свобода“ в града.

От 11 до 14 часа всеки гражданин на общината ще може да се запознае с опасностите и профилактиката за ХИВ/СПИН от подготвените ротарактори и ще може да вземе материали с повече информация, благодарение на БЧК - Кюстендил и Дупница.

Отделно от това всеки желаещ може да си направи безплатен бърз тест за вирусоносителство.

Проектът в част от международна инициатива по идея на ротаракторите от Турция, целяща да привлече вниманието на целия свят към незатихващия проблем на 20. и 21. век - заразяването с ХИВ/СПИН. 

„Проектът ще се случи с три прекрасни партньорства, за които сме изключително благодарни. РЗИ Кюстендил ще извършват безплатни бързи тестове за ХИВ/СПИН, Община Дупница предоставя безвъзмездно зала за извършването на тестовете, а младежките доброволци на БЧК ще ни подкрепят с присъствие и информационни материали за профилактика за ХИВ/СПИН. Разбира се, Ротари клуб Дупница са ни основна подкрепа във всеки един проект, като и този не е изключение“, обявиха пред Инфомрежа от Ротаракт – Дупница. 

Протичането на международната инициатива може да се проследи чрез уникалния хаштаг #RotaractAIDSAwareness 

#RedChallenge пък приканва всички хора да се включат в това „червено предизвикателство“ като си направят снимка с червени дрехи или аксесоари на известно публично място и я качат в социалните си профили. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK