Ученици от Гоце Делчев с изнесено обучение под надслов „Обичам те, моя земя – земя на творци и герои“

Снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Чудесна родолюбива инициатива осъществиха в навечерието на своя патронен празник ученици, учители и родители от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Те проведоха изнесено обучение на тема: „Обичам те, моя земя – земя на творци и герои“.

Незабравими спомени остави у учениците посещението на градовете, тясно свързани с българската история – Плевен, Ловеч, Плиска, Велики Преслав, Велико Търново. С голямо вълнение те разгледаха уникалния културно – исторически комплекс „Двор на кирилицата“, съпреживяха драматизма на Шипченската епопея на самия героичен връх!

Където и да се намираха през тези четири дни, учениците навсякъде откриваха връзката между история и литература. Своите наблюдения, разсъждения и изводи те споделяха при обсъждането на подходящо подбрани теми – „Величието на българския дух в стиховете на Иван Вазов и в историята“, „Саможертвата на Васил Левски“, „Българите и държавата на духа“, „Нашата свобода не ни е дар, а е извоювана с много жертви в славни битки!“

Ръководители на учениците бяха старши учителите по БЕЛ – Христина Попаркова и Ангелина Маркова, подпомагани от отговорните и всеотдайни майки Величка Маркова Чолева и Мария Тодорова Саватинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK