Учениците от ПГ по МСС - Гоце Делчев, преминаха обучение за борба с трафика на хора

Снимки: ПГ по МСС - Гоце Делчев

Вчера в Професионалната гимназия „Пейо Яворов“ – Гоце Делчев, се проведе поредното обучение срещу трафика на хора. То се осъществи съвместно с Гранична полиция – Гоце Делчев. Темата на обучението беше: „Превенция и противодействие на трафика на хора с цел сексуална и трудова експлоатация“.

Обучението се проведе с всички ученици в училището. Те с внимание изгледаха документален филм, в който две жени разказват за преживения от тях ужас като сексуални робини. Интерес предизвика и специално подготвената презентация по темата, както и предоставените от Гранична полиция брошури. Силно въздействащи бяха и постерите, поставени в залата и по коридорите на училището.

Учениците получиха практически съвети, чрез които могат да си помогнат в случай на нужда. Необходимо е всеки да запомни номера на националната денонощна телефонна линия за борба с трафика на хора. От полза е и запомнянето на кодова дума, която да знаят само най-близките на човека, защото тя може да послужи като сигнал за изпадане в беда.

Проведеното обучение беше навременно и полезно. То може да послужи за пример, който да бъде прилаган във всички учебни заведения.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK