ЮЗДП не установи нарушения на юрисконсулта на ДГС-Гърмен Марин Хаджиев, прави повторна проверка

Марин Хаджиев /вдясно на снимката/, снимка: Infomreja.bg, архив

Не се потвърдиха изнесените факти в уведомително писмо от сдружение „Балкан” за възпрепятстване дейността на местни дърводобивни фирми от страна на юрисконсулта в „ДГС Гърмен” Марин Хаджиев, съобщиха от ЮЗДП след разпоредената от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов проверка по случая.

От 29 местни фирми, подали заявления за добив и покупка на дървесина, 8 не са допуснати до участие в процедурата поради пропуски в изискуемите документи съгласно чл.115 от Закона за горите и чл.38 от Наредбата, като фирма „Риал УУД”– с. Огняново е представила редовни документи и е допусната до участие в търга. Това е констатирала комисия, проверила в продължение на два дни значителен обем документи.

В прессъобщение до медиите дебело е подчертано, че процедурата по продажба на дървесина е проведена в административната сграда на Централното управление на Югозападното държавно предприятие в Благоевград и въпросният юрист на „ДГС Гърмен” не е бил член на комисията.

Представителите на ЮЗДП са проверили и действащите трудови договори към 14.12.2015 г., от които става ясно, че няма съвпадение на имената на служители и работници от фирма „Риал УУД” и фирмата на бащата на юрисконсулта Марин Хаджиев - ЕТ „Малин Хаджиев”.

Проверяващите са категорични, че по време на инспекцията са осъществени срещи с всички подписали се под уведомителното писмо от сдружение „Балкан”, като не е потвърдено, че юрисконсултът на стопанството използва работното си място за извършване на частна дейност.

За да се разсеят всякакви съмнения за незаконни практики, директорът на ЮЗДП е разпоредил още следващата седмица да бъде извършена допълнителна проверка на работата на юрисконсултите в ТП „ДГС Гърмен”.

 

КОМЕНТАРИ

въпросителна иванчева19:44 - 07.02.2016
Чета това блудкаво опровержение на ЮЗДР Благоевград и се чудя те ли са луди , юристконсулна ли е ненормален или и двете страни ни правят нас на въртоглави . За какви спечелени дела на този измамник Марин се говори в коментарите . Та той няма право да е адвокат , осъждан е за документална измама каквито и до снес са неговите провинения . Естествено че недопуснатите до търга фирми ще са с липсващи документи та той Марин ги е пребарал предварително и е направил целите пакети документи на въпросните фирми невалидни . Хора от ЮЗДП вземете се в ръце и махнете този измамник да не се надигне народа вас да измете . Не парвете компетентни хора юлисти и собственици на фирми на по абдалести и неграмотни от вашият Марин . На кой от големите плаща Марин за чадъра който му опъват години наред началниците за да си върти далаверите . Лично той казва на ден 200 за мен и 200 за големият шев . Кой е големият шеф ще нааучим много скоро и тогава метлата няма да е метла а валяк , махайте го този помияр докато е у време и не е станало късно .
kr07:01 - 07.02.2016
Ей хора не се правете на разсеяни моля, къде са в момента горските що не ходят на работа? Къде е Милко? Къде са кичуците с големите самочуствия които си ходят с служебните джипове на село. Тоя на Дерю сина какъв е- НАЧАЛНИК хора смешни сте та той не може д пише и да говори на разбираем език. Този адвокатчето е пълен измамник колко дела е спечелил с онзи доло путкопоклонника счетоводителя са пълни апаши -извинявайте той ходи на джамия. ЮЗДП на вас така ви харесва в мътни води се лови наи=й много рииба.
kur06:21 - 07.02.2016
Decata v detskata gradina znaqt koi kradat ot gorata za razlika ot UZDP. A na nekoi firmi im sprq krana I Sega IMA vinovni. GPS, GPS ti si bio golqm stress , za firmi fantomi, gorski s milioni i nezakonni kamioni... Kuche vlachi reis dirq nqma nqma eiiii...
рибново18:02 - 06.02.2016
А Ляшницте от рибново орезаха гората тяхната маика и свиркаджиите на всеки се мазнет за власт...Лапат го напречно с големите си усти.

FACEBOOK