ЮЗДП: Костадин Мадолев е уволнен след поредица от нарушения

Костадин Мадолев-Рампата, снимки: Infomreja.bg

Уволнението на старши лесничея в ДГС-Благоевград инж. Костадин Мадолев-Рампата е следствие от поредица нарушения на трудовата дисциплина, предшестващи широко коментирания вече два месеца случай с жителя от с. Церово Асен Канджев, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. 

Уточнението ЮЗДП прави заради тиражирани внушения, че дисциплинарното наказание на горския служител е тенденциозно и е крайна мярка.

Проверката, извършена от ЮЗДП, установила некоректно и необективно изпълнение на задълженията от двамата служители, съставили актове за констатирано нарушение на Асен Канджев за сеч на изсъхнал дъб в собствената му градина.

"Заради това и въпреки риска от възможни коментари за толериране на нарушителите, считаме за свой морален дълг да компенсираме възрастния човек, като му подарихме ремарке и предприехме действия за налагане на наказания на виновните длъжностни лица", съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие. 

В края на февруари ЮЗДП започна проверка в ДГС-Благоевград за снабдяването с дърва за огрев местното население в с. Церово заради съмнения за тенденциозно отношение на горските служители към хората от селото.

Специално внимание по време на инспекцията бе отделено и на казуса с Асен Канджев от Церово, който продал магарето си, за да плати глоба за незаконна сеч на изсъхнал дъб в градината му. 

„Тънка нишка дели закона от морала. Дори да приемем, че действията на нашите служители са били законосъобразни, в конкретния случай те не са моралнообосновани. Това ни дава основание да считаме, че вероятно в района има по-сериозен проблем, поради което предприемаме тази проверка”, коментира тогава шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

Проверяващите установили, че цялата преписка за констатирани на 14 януари 2015 г. нарушения от жителя на с. Церово Асен Канджев, е изготвена некоректно и необективно, след което на горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея инж. Костадин Мадолев бяха съставени актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK