ЮЗДП кани за разговор протестиращите дървопреработватели от Гоцеделчевско

Снимка: Infomreja.bg

След срещата ще започне поредната съвместна проверка

В района на „Държавно горско стопанство Гоце Делчев” само през последния месец са извършени поредица от документални и теренни проверки по ползването и транспортирането на дървесина.

Всички проверки са по сигнали от една фирма - „АНА” ЕООД със собственик и управител Ани Желязкова. Констатирани са несъществени нарушения, свързани с окачествяване и измерване на реализираната дървесина, за което е уведомена прокуратурата в гр. Гоце Делчев. На директора на териториалното поделение на ЮЗДП е разпоредено да предприеме административни мерки срещу горския служител, извършил съответните нарушения. 

Във връзка с днешния протест на дърводобивни и преработвателни фирми с твърдения за занижен контрол при окачествяването и транспортирането на дървесина в района на „ДГС Гоце Делчев” утре – 18 август, от 11.00 часа, ЮЗДП кани представители на бизнеса на среща в сградата на стопанството, на която ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с дърводобивната дейност и предложения за подобряване организацията на работа. 

След срещата ще започне поредната съвместна проверка на Изпълнителната агенция по горите, Регионална дирекция по горите - Благоевград и Югозападното държавно предприятие. За резултатите ще предоставим допълнителна информация.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК: http://infomreja.bg/protest-na-dyrvoprerabotvatelite-ot-gocedelchevsko-81535.html

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK