Уволниха директора на ДГС-Кресна, инж. Димитър Терзиев, за незаконните пътища и сондажи

Снимка: Infomreja.bg

От днес директорът на „Държавно горско стопанство Кресна”, инж. Димитър Терзиев, е освободен от длъжност.

Договорът му за управление е прекратен едностранно и без предизвестие от директора на Югозападното държавно предприятие, инж. Дамян Дамянов. Основание за това е констатирано бездействие, довело до нарушения по чл. 265 от Закона за горите.

Във връзка с медийни публикации директорът на ЮЗДП разпореди проверка, която установи нарушения в държавни горски територии, стопанисвани от „ДГС Кресна” – изграждане на временни пътища и сондажи.

На служителите на териториално поделение „ДГС Кресна”, изпълняващи длъжността зам.-директор, старши лесничеи и горски надзиратели, допуснали констатираните нарушения на територията на охраняваните от тях участъци, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания по Кодекса на труда.

На нарушителя „Пътпроект 2000” ООД, представляван от Любен Симеонов – управител, е съставен констативен протокол и акт за установените нарушения на чл. 265 от Закона за горите. Същият е връчен на фирмата и изпратен в Регионалната дирекция по горите в Благоевград за издаване на наказателно постановление.

Санкцията, предвидена за нарушение от юридическо лице по този член, е в размер до 15 000 лв.

За предприемане на всички необходими действия по извършване на проверка, касаеща установяване спазването на законите в Република България, Югозападното държавно предприятие сезира Районната прокуратура в Сандански и Окръжната прокуратура в Благоевград.      

До назначаването на титуляр временно „ДГС Кресна” ще се ръководи от инж. Ваня Мицова - главен лесничей.

Проверката в района на „ДГС Симитли” още продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK