Юношите на България и Швеция играят контроли в Благоевград

Националните отбори на България и Швеция за юноши до 16 години ще изиграят две контроли на стадион Христо Ботев в Благоевград. Проверките са насрочени за 29 май от 18.00 часа и 31 май от 17.00 часа. Скандинавците първи информираха за визитата у нас, а от БФС все още не са изнесли официално потвърждение на сайта си.

Наследниците на Златан Ибрахимович и Хенрих Ларсон ще бъдат в Благоевград от 28 май до 1 юни и ще тренират на стадион Христо Ботев. Селекционер на тази формация е Роланд Ларсон, който е бил наставник на елитния Трелеборг.

Скандинавците са редовни участници на европейски първенства за юноши и се готвят за участие на квалификации за първенството на стария континент през 2013 година. Те са в група с отборите на Македония , Румъния и Ирландия. Точно поради факта, че им предстоят мачове с балкански отбори, Ларсон е избрал за съперник в последните си контроли отборът на България.    

Селекционер на нашия тим е Методи Деянов, а в него играят юношите на „Пирин” (Благоевград) Мики Орачев, който сега играе в „Левски”, Манол Чапов, сега в Нюрнберг, Германия и родения в Кресна нападател на „Литекс” Кирил Десподов.

Стана традиция стадион Христо Ботев да бъде домакин на проверките на юношеските национални формации на България. От февруари насам това е третият национален отбор, който идва в областния град. Първо две контроли играха юношите до 17 години с Испания, а след това младежкият национален отбор игра с Полша.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK