Юношите биха Босна на стадиона в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Националният юношески отбор на България /до 19 години/ победи с 1:0 /0:0/ тима на връстниците си Босна и Херцеговина в приятелска среща, играна днес на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, пише sportal.bg. Победният гол за българските юноши отбеляза в 85 мин. Христо Стамов с глава след центриране от корнер и разбъркване пред вратата на гостите.

Контролната среща между двата състава бе сравнително равностойна и с малко голови положения. Все пак младите "лъвчета" със старши треньор Владимир Стоянов показаха повече настойчивост и успяха да спечелят двубоя. Юношите на Босна и Херцеговина също имаха своите шансове за гол, най-вече преди почивката, когато две много добри възможности пропуснаха Садикович и Марич.

Отличителна черта на двубоя бе и неговата коректност и не се наложиха много съдийски намеси на главния рефер Стефан Апостолов. Двата тима ще имат още една контрола в Благоевград, отново на стадион "Христо Ботев" в неделя, 17 февруари, от 11 часа.

Малко зрители наблюдаваха днешния мач, но на трибуните имаше доста известни футболни хора, дошли да видят изявите на младите футболисти, като селекционерът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански, Аспарух Никодимов, Павел Панов, Чавдар Цветков, Георги Марков, Петър Михтарски, Александър Димитров, Методи Деянов.

Старши треньорът на българските юноши Владимир Стоянов оцени като много полезна днешната проверка и като добро представянето на младите футболисти. На този етап от подготовката си личи, че са още бавни и тромави, но това, което искам от тях да правят, както и да проявят нужното мъжество, характер, те се постараха да го направят и да го покажат, коментира той. Изборът на Босна е Херцеговина за съперник в двете контроли Стоянов обясни с това, че те също са отбор, класирал се за елитните евроквалификации. Те отговарят на изискванията на българския щаб като съперник и са корав отбор, каза още българският селекционер.

Седем от техните футболисти играят в чуждестранни отбори и са класни, добави Стоянов. Според него стадионът и обстановката в Благоевград са перфектни. Старши треньорът каза, че ще направи корекции в състава за втората контрола с Басна и Херцеговина в неделя.

Днес като титуляри в отбора на България започнаха: Анатолий Господинов /ЦСКА/, Ивелин Аладжов /Литекс/, Радослав Терзиев /Раковски/, Петър Чобанов /Ботев Пловдив/, Христо Попадийн /АС Киево Верона/, Милчо Ангелов /Черноморец Бургас/, Григор Долапчиев /ЦСКА/, Станислав Дрянов /Черноморец Бургас/, Красимир Станоев /Литекс/, Борислав Цонев /Левски София/ и Георги Михаелов /Омония Никозия/. В игра влязоха още Александър Любенов /Левски София/, Георги Стоичков /Левски София/, Георг Василев /Локомотив София/, Николай Андреев /Ботев Пловдив/, Запрян Запрянов /Локомотив Пловдив/, Венцислав Гюзелев /Ботев Пловдив/ и Христо Стамов /Локомотив Пловдив/. /sportal.bg/

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Кочо11:24 - 16.02.2013
Тъпа агенция, едно момче имаше от Благоевград в тоя измислен отбор и поне една снимка с него да бяхте качили!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK