Юношеският национален отбор по хандбал на България започна подготовка в Благоевград

снимка: narodensport.eu

Наставникът на ХК “Интер – Академик” Софка Арабаджиева и колегата и от НСА Емил Аврамов повикаха 15 състезатели в юношеския национален отбор по хандбал на България за лагера в Благоевград. Хандбалистите родени през 1994 и 1995 година се събират за пръв път през новата 2012 година.

За тази национална гарнитура предстоят квалификации за европейски първенство в началото на месец май. Арабаджиева и Аврамов ще изпробват отбора в два подготвителни лагера и няколко контролни срещи. Първата подготовка вече започна в Благоевград и ще продължи до края на седмицата.

В групата на бъдещите юношески национали попада и състезателят на “Интер – Академик” Борислав Иванов, който вече има няколко мача в първенството на А група. Юношите на България ще играят три контролни срещи в областния център.

Тази вечер е първата контрола с благоевградския „Интер Академик”, а в сряда и четвъртък младите ни национали ще играят още две проверки със сръбския „Пирот”. Първата среща е предвидена за сряда от 19.00 часа, а втората е в четвъртък от 11.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK