Юноша на „Велбъжд” изкара летен лагер в „Интер”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Възпитаникът на клуб „Велбъжд” Мартин Димитров с треньор Анатоли Бачовски, премина едноседмичен лагер в италианския „Интер” /Милано/. Бащата на Мартин работи в Италия и попадайки на обява за лагера подава документите. От треньорския екип одобряват молбата за участие в тренировъчния лагер и Мартин заминава за Италия.

„Лагерът за юноши родени 1994, 1995 и 1996 год. се проведе в началото на юли. Три документа изискваха да представя – от Спортното училище /11-ти клас/, от клуб „Велбъжд” и медицинско свидетелство. В групата бяха 49 юноши от Италия, аз от България и още две момчета от Коста Рика и Швейцария. Веднага ни раздадоха пълна екипировка – от раницата до якетата. Задължиха ни да се разхождаме само с екипировка из базата”, споделя Мартин.

„Лагерът беше в планината, нощувахме в хотел, който се използва от клуба за подготовка, включително и на мъжкия отбор „Интер”. Бях се две момчета в стаята – юноши на „Парма” и „Генуа”. Тренирахме двуразово. След закуска, тръгвахме пеш към стадиона, който се намира на около 3 км от хотела. Връщаха ни с микробус, обядвахме, следобедна почивка и оново тренировка на стадиона”.

Мартин коментира, че тренировките са по-интензивни, отколкото у нас. Треньорите са известни имена от италианския футбол. Пробвали са ги в технически и физически умения, жонглиране и двойни подавания. Треньорът му е обърнал внимание повече да работи за техника. В края на лагера всички футболисти са получили сертификат и много подаръци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK