Валежите обхващат цялата страна

Снимка: meteo.bg

Днес времето ще се определя от средиземноморски циклон, който бавно ще преминава през Гърция и Егейско море.

 

Ще бъде облачно, постепенно валежите ще обхванат цялата страна и след обяд ще са повсеместни, на места интензивни и значителни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевична дейност.

С умерен и временно силен северозападен, а в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават и към 15 часа ще са от 6-8° на места в западните райони, до 16-18° в югоизточните.

Привечер и през нощта срещу неделя с понижението на температурите, в районите с надморска височина над 600 метра, дъждът ще преминава в сняг.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде облачно, ветровито с валежи от дъжд, а над 1200 метра – от сняг, но привечер с понижението на температурите границата на снеговалежите ще се снижи.

Ще духа силен до бурен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити части вятърът ще е от юг-югоизток, но привечер и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места значителни. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Снимка: meteo.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK