Юлия Пашкулева: Кметът на Гърмен ме уволни, защото ме видя да пия кафе с Башев

Юлия Пашкулева, снимка: личен архив

Уволнената от кмета на община Гърмен Минка Капитанова директорка на ОДЗ "Пролет" в село Дъбница - Юлия Пашкулева, поиска думата в "ИНФОМРЕЖА", за да представи своята гледна точка по случая.

Публикуваме изпратеното до редакцията ни писмо без съкращения и редакторска намеса:

"Уважаема редакция,

След публикацията за моето дисциплинарно уволнение като директор на ОДЗ ”Пролет” в с. Дъбница, община Гърмен, счетох за необходимо да изразя своята позиция.

Чувствам се унизена, защото уволнението ми е тенденциозно.

Аз съм една от многото, които попаднаха в схемата на плануваните уволнения на кмета на община Гърмен г-ца Минка Капитанова. За няколкомесечното си кметуване тя премахна от пътя си и уволни без причина кадърни и можещи хора, страхувайки се от своето неясно бъдеще като кмет - 5 човека след Нова година и 8 преди това са общо уволнените от Капитанова досега служители.

Би подхождало на един кмет на община да обединява хората, да ги насърчава да работят в името на благото на община Гърмен, а не да уволнява без причина, да създава етническо напрежение сред своите избиратели и да настройва хората негативно един срещу друг.

Тактиката на Капитанова е една и съща към всички отстранени от работа. Тя директно търси  оставката им, а след като получи отказ, уволнява дисциплинарно. Още преди „нарочените атаки срещу мен“, тя пристигна в детската градина и ме подложи на кръстосан разпит, затова дали бившият кмет, а по късно и депутат Ахмед Башев е идвал там, дали неговите хора също са посещавали детското заведение. Питам! Подхожда ли на кмет на община да води такъв разговор в детска градина?!

През месец септември ми беше направена пълна и обстойна ревизия за години назад, в която нямах никакви финансови нарушения. Капитанова обаче не се задоволи с това, а продължи да ме атакува с проверки, които нямаха нищо общо с някакви нередности, достойни за дисциплинарно уволнение.

Още първите два дни след проверките (без те да са приключили, без да съм подписала никакъв констативен протокол и доклад) кметът Капитанова ме извика в кабинета си и ми поиска оставката, като ме заплаши, че ако не го направя на момента, ще  ме злепостави пред Общинския съвет. За мен това бе рекет в пълния смисъл на думата!

На следващия ден аз отказах да си подам оставката и кметицата продължи с атаките срещу мен. Не ми е поставила никакъв срок от два месеца. Това е зле направена схема от нея и подчинената й експертка по образованието в общината - Силвия Куйбишева.

Искаха да склоня глава, но аз не пожелах. Нима подхождат изказите на образователната „шефка“ още преди проверките: „Аз съм си заложила името, но ще изгоня Юлия Пашкулева като директор, защото сме направили план.

За моето почти 4-годишно управление на ОДЗ “Пролет“- с. Дъбница, детското заведение процъфтя. Поднових изцяло базата, увеличи се броят на децата, родителите бяха много доволни. Никога те не са се оплаквали от количеството и качеството на храната.

Домакин в детската градина не бях аз, а параджията Алекси Малаков, за което има нужните документи. Всичко това са интриги на горепосочените от мен личности. Планът им се осъществи, както са го замислили. Върнаха предишния домакин Ангел Шоколаров, който преди година и половина беше отстранен поради кражби, назначиха директор Дима Мачкова - приятелка на Силвия Куйбишева, която е без никакъв стаж в детска градина, без никакъв авторитет.

Предварителна такса в продължение на 20 години събираше Ангел Шоколаров, който даже не я е върнал на всички родители. При мен всичко беше съгласувано - родители, персонал и общественост, и работата протичаше нормално. Радвам се, че се отървах от политическата отрова в управлението на Минка Капитанова!

Искрено се надявам и вярвам, че месец октомври нещата в общината ще се оправят и горепосочените две личности няма да бъдат никога повече в общинската администрация в с. Гърмен".

                                                     С уважение Юлия Пашкулева

 

КОМЕНТАРИ

okowa18:34 - 27.06.2015
Здравейте, Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: ([email protected])
Случаен04:04 - 06.03.2015
Толкова ли е сладка тази тази длъжност,та цяло село се е разгорещило? Или просто няма работа?
do kr17:48 - 23.02.2015
ZNAESHLI AKO VSI4KI RIBANSKI BOKLUCI (ISPRASKAT,IS4UKAT)DEMEK EBAT MAIKATI,KOLKO BOKLUCI SHTESE NARODQT??? NESLAGAI RIBANCI POD 1 OB6T ZNAMENATEL.
Нов11:14 - 02.02.2015
Спокойно, не рИва аз, вие рЕвете, че ви отнеМАТ постовете. Разберете - щом искате по лесния начин да се реализирате и то само и единствено като директори нагаждайки се около депутати, кметове, общински съветници, така ще бъде - гонени и несправедливо уволнявани. Въпреки всичко Ви желая успех във всички начинания!

FACEBOOK