"Юлен": Ски зона Банско е проверявана 17 години. Няма сериозни нередности

Иван Обрейков - маркетинг мениджър на "Юлен" АД, снимка: Infomreja.bg, архив

Ски зона Банско и концесионерът "Юлен" АД са проверявани вече 17 години по различни сигнали и не са открити сериозни нередности. Прокуратурата е длъжна да проверява всички постъпили твърдения и ние ще окажем пълно съдействие, съобщиха от дружеството.

От досега направените проверки 10 са приключили със заключенията, че няма никакви нарушения. Една е констатирала дребна нередност и в момента се обжалва от нас, заяви Иван Обрейков - маркетинг мениджър на "Юлен" АД.

Ето и цялото становище на дружеството концесионер: 

"През януари 2015 година със заповед на премиера Бойко Борисов е създадена Междуведомствена работна група, която да провери спазва ли се концесионният договор.

В нея влизаха представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастъра.

След повече от година, работната група  излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на "Юлен" АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. Но за да се изпълнят новите законови изисквания препоръчват задължителна промяна в концесионния договор.

Всички проверки през последните 17 години станаха рутина за нас. Сигналите се подават от един кръг организации, но от различни хора. Същите те са водили 54 съдебни дела срещу Юлен АД, като всичките са загубени от тях. Това потвърждава, че тези хора и организации водят клеветническа кампания срещу Банско като най-големия ски курорт в България".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK