Южнокореец и казахстанка с 10 златни медала сред първокурсниците в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Сред първокурсниците за първи път има южнокореец, казахстанка с 10 златни медала от национални и регионални олимпиади по физика и математика също е сред новоприетите

Близо 250 младежи от 31 държави избраха Американския университет в България, за да получат високачествено образование и диплома, призната в цял свят. Първокурсниците пристигат тази неделя и ще бъдат приветствани от президента на АУБ д-р Майкъл Истън на традиционен прием.

Казахстанка с 10 златни медала от олимпиади по физика и математика, както и с второ място от национален фестивал за млади музиканти ще следва в АУБ.

Българин, получил стипендия за четирите си години на обучение в университета, е победител в европейско състезание по математика и е спечелил първо място на национален фестивал за танци. Габровец, удостоен с наградата „Почетен гражданин на Габрово“ за своите академични постижения, също предпочете да получи образование в американски стил liberal arts в АУБ.

Компания им правят: студент от Бургас, който е бронзов медалист в национален шампионат по бокс за младежи 15 – 16 г.; украинка - победител в множество национални олимпиади по история, икономика и биология; монголец, който е бил треньор на националния отбор по дебати през 2012 г.; и др.

14 от българските първокурсници са постигнали резултат над 1400 от теста SAT (от двете части математика и аналитично четене), а средният резултат на новоприетите студенти е 1208. Това нарежда Американският университет в България сред най-престижните университети в света.

Следвайки традициите на класическите американски университети, АУБ оценява и подкрепя талантливите си студенти. 30 от българските първокурсници получиха пълна стипендия за резултат над 1350 от теста SAT. 89 % от новоприетите българи спечелиха стипендии за четирите си години на обучение в АУБ за показани високи академични резултати. 91 % от новоприетия випуск получи финансова подкрепа и/илистипендии от университета, като общата сума възлиза на 5 000 000 щ.д.

От 26 август до 1 септември в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, посещават административните офиси, библиотека „Паница”, студентски център „Америка за България“ и модерните му съоръжения, компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград.

По време на тази седмица студенти имат възможност да се регистрират за избраните от тях учебни курсове и да подредят програмата си, според собствените си предпочитания. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 2 септември 2013 г.

Приемът в чест на новите студенти и техните родители е в неделя, 25 август 2013 г., студентски център „Америка за България“, университетски комплекс  „Скаптопара”, 18:00 ч.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK