Югозападният университет „Неофит Рилски“ подписа споразумение за сътрудничество с Пекинския университет за чужди езици

Снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков посрещна делегация от Китай, водена от ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун. С китайската делегация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ пристигна и директорът на Институт "Конфуций" - София от китайска страна, проф. Гъ Джъцян.

По време на срещата, която се проведе в Университетския център „Бачиново“ бе подписано споразумение за сътрудничество между двата университета за срок от пет години. Споразумението бе подписано от ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун, в присъствието на зам.-ректора на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов, деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.

В рамките на договора за сътрудничество се включва обмен на преподаватели, лектори и изследователи, обмен на студенти, на академична информация и материали, организация на съвместни изследователски програми, конференции, семинари и симпозиуми.

Споразумението предвижда и съвместни научноизследователски дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK