С концерт „ОPERA VIVA“ продължава програмата на Майските музикални дни в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Проф. Павел Герджиков - носител на националната награда "Марин Големинов" за 2017 година, представя в Кюстендил шест млади оперни певци.

Концертът „ОPERA VIVА“, който е част от програмата на Майските музикални дни 2019 днес, ще се проведе днес от 19 ч. в Художествената галерия.

Операта, оперните гласове на България продължават да впечатляват света с това, че след големите гласове на Борис Христов, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Анна Томова-Синтова, Александрина Милчева, Веселина Кацарова, Александрина Пендачанска, Соня Йончева, можем да очакваме от най-младото поколение български певци нови върхови постижения на оперната сцена.

Професор Павел Герджиков ще ни представи в Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" шест млади оперни певци, които ще отговорят на нашето любопитство как се случва всичко това в Националната музикална академия в София с един разнообразен оперен репертоар.

Нека да дадем подкрепата си на младите ни таланти и посетим този концерт в рамките на Майски музикални дни 2019“, обяви Райчо Христов, който е председател на Музикално сдружение „Марин Големинов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK