Италиански художник подреди оригинална изложба в благоевградската галерия

Снимки: Община Благоевград

Градска художествена галерия стана домакин на италианско изкуство. Картини на Алесандо Киарапа бяха подредени в залите на благоевградската галерия и бяха представени пред обществеността в града.

Специален гост на изложбата бе Н. Пр. Антонио Таркуинио - Почетен консул на Република Италия. Той благодари за вниманието и подкрепата при реализирането на изложбата на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директора на ГХГ Иван Милушев.

Творбите, представени в изложбата, са обединени под названието „Кожа“ и „Божествена комедия“. Творецът избира кожа, защото това е най-голямото сетиво на човека, няколкократно надвишаващо неговия ръст.

Водеща идея за произведенията му са визуализация на социалните послания извлечени сензитивно и с автоанализ. Това са картини на естетическа емоция, психологически въздействащи с драматизма на разкритото тайнство на сюжета, с експресивната динамика на линиите, които понякога са оставени да трептят самотни в пространството.

Изкуството на Алесандро съчетава най-характерните черти на италианския неореализъм – драматизъм с величието на хуманистичния идеал, изследването на реалността и субективното ú отражение в съзнанието на твореца. 

Изложбата ще остане подредена до средата на месец юли в залите на Градска художествена галерия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf