Д-р Боцев от Гоце Делчев с награда за овладяване на шарката по овцете в Кочан

снимка: ОДБХ - Благоевград

За поредна година Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград и Съюзът на ветеринарните лекари в България, клон Благоевград, раздадоха наградите „Ветеринарен лекар на годината“. На тържествената церемония, посветена на Деня на ветеринарномедицинския специалист в България, бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в региона.

За „Ветеринарен лекар на 2013г.“, в направление „Здравеопазване на животните и хуманно отношение“, бе избран д-р Емил Боцев от Гоце Делчев за успешната и професионално реализирана кампания по овладяване на шарката по овцете в с. Кочан, община Сатовча.

Наградата за професионална работа в категория „Контрол на храните“ бе дадена на д-р Любчо Митов /Сандански/. В направление „Граничен контрол“ бе отличен д-р Марио Денишев /ГИВП „Златарево“/. За отлична лабораторна дейност бе удостоена д-р Лина Дескова, а с наградата „Млад специалист“ бяха отличени д-р Радослав Тимчев /отдел Здравеопазване на животните/ и д-р Калина Милушева /отдел „Контрол на храните“/.

Лично директорът на ОДБХ- Благоевград и председател на СВЛБ д-р Михаил Бащавелов връчваше отличията на призьорите, като в началото на церемонията прочете поздравителен адрес, изпратен специално за празника от проф. д-р Никола Белев, почетен президент на регионалната комисия на Световната организация за здравеопазване на животните /OIE/ за Европа и регионален представител на OIE за Източна Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK