Испанските власти предадоха на Окръжна прокуратура – Кюстендил, осъден за две престъпления

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът заявил площ 409,27 хектара, за да получи европейско финансиране

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е привела в изпълнение присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която осъденият Г. Г. е бил признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. С нея му е било наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ за измама, засягаща финансовите интереси на Европейските общности по смисъла на Конвенцията от 1995 г. за защита на финансовите интереси на Европейските общности.

На 10.06.2013г., в гр. София и в Общинска служба по земеделие - Нови Искър, като управител и представляващ юридическо лице - „Г. Т.“ ЕООД, той представил неверни сведения в Заявление за подпомагане на земеделските производители и в приложени таблици и карти към него.

В тях той посочил обща заявена площ 409,27 хектара и че дружеството му обработва земеделски земи с правно основание за ползване. С действията си осъденият целял да получи средства по европейска програма.

Освен това Г. Г. е бил осъден по друго наказателно производство на една година и три месеца „лишаване от свобода“ за трафик на наркотици с влязла в сила присъда на Софийски градски съд.

Осъденият се е укрил от изтърпяване на наложените му наказания, като през м. февруари 2019 г. Окръжна прокуратура – Кюстендил, е издала Европейска заповед за арест спрямо него.

Година по-късно осъденият Г., с решение на Централния следствен съд в гр. Мадрид, Кралство Испания, е бил предаден на българските власти.

Понастоящем той е настанен в затвора гр. Бобов дол за изтърпяване на наказанията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK