"Ислямска държава" потопи в кръв и САЩ

Източник: БЛИЦ

Жената, която заедно със съпруга си уби 14 души в град Сан Бернардино, щата Калифорния, се е заклела във вярност към лидера на „Ислямска държава“. Това предаде CNN, позовавайки се на източници, близки до разследването, след предишни съобщения, че стрелецът Саид Ризван Фарук е имал връзки с екстремисти.

Във „Фейсбук“ Ташфеен Малик е публикувала съобщение, в което се кълне във вярност към Абу Бакр ал Багдади. Съобщението на Малик е било публикувано от профил с друго име. Това е разкрил един от източниците, без да уточнява как е било установено, че именно жената е публикувала поста.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес световните агенции съобщиха, че единият от заподозрените за стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души - Саид Ризван Фарук е използвал социалните мрежи за връзка с екстремисти, които са били под наблюдение от ФБР. 

Според представители на разузнавателните служби следствените органи се опитват да разберат дали Фарук е бил в контакт с чуждестранни терористични организации. Фарук е пътувал до Саудитска Арабия през лятото на 2014 г. за общо девет дни, заяви саудитското посолство във Вашингон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK