Искрен Балев оглави дирекция „ТСУ“ в Община Сатовча

снимка: Община Сатовча

Инж. Искрен Балев от с. Кочан е новият началник на Дирекция „Устройство на територията, екология, туризъм и евроинтеграция“ в Община Сатовча. Той е назначен след проведен конкурс на мястото на овакантилия поста преди месеци инж. Петър Мутафчиев.

Дългогодишният шеф на дирекцията инж. Петър Мутафчиев пък зае мястото на освободения началник на същата дирекция в Община Гоце Делчев – инж. Тодор Домузов.

Новото назначение в администрацията в Сатовча се приема противоречиво, най-вече заради другия кандидат за ръководната длъжност Байрям Мустафа, отказал се от конкурса в последния момент.

Пред ИНФОМРЕЖА Мустафа заяви, че не вижда смисъл да реагира или да обжалва резултатите от конкурса, след като разбрал, че не той е избраният от работодателя Арбен Мименов да заеме поста. „Да, констатираха се нередности при провеждането на конкурса, но въпреки това комисията не спази закона и допусна до участие Искрен Балев, който не отговаряше на условията“, коментира Байрям Мустафа.

Той обяви, че ще отиде на борсата като безработен инженер геодезист, след което ще започне работа в частния сектор. „Там поне специалистите се оценяват по ранг, достойнство и професионализъм“, добави Мустафа.

Според съветници от община Сатовча конкурсът за директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, туризъм и евроинтеграция“ е бил нагласен, тъй като спечелилият надпреварата Искрен Балев няма и ден стаж като държавен служител, което е било едно от задължителните условия за кандидатите.

Други местни парламентаристи са на мнение, че Искрен Балев е с по-голям стаж и опит от Байрям Мустафа в сферата на проектирането и строителството, тъй като от години работи в този бранш, но в частния сектор. Според тях това означава, че той е наясно с проблемите относно строителството и нарушенията на територията на община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

aaaa10:50 - 11.11.2012
"Мустафа заяви, че не вижда смисъл да реагира или да обжалва резултатите от конкурса",sled kato ima rezlultati ot konkursa sledovatelno se broi che e imalo konkurs, a v deistvitelnost e nqmalo!
ofjfx00:47 - 11.11.2012
Кво разследване бе човек, виж какво пише в сайта на общинатадвама кандиддати Балев и Байрям кандидати ама последният се е отказал щото е видял че с Мименови неговите хора няма оправия .
toi22:05 - 10.11.2012
neka napravqt rasledvane i da vidim dali vaprosniq bairqm mustafa se e qvil na konkurs???
весо20:30 - 10.11.2012
много са прави саветниците, нали сичките незакони къщи са изградени от росен и балев

FACEBOOK