Искат постоянен арест за убиеца на 25-годишна жена в столицата

Снимка: Infomreja.bg

Подробности около извършено разследване за тежко престъпление оповестиха днес на брифинг директорът на СДВР - старши комисар Георги Хаджиев и ръководителят на Софийска градска прокуратура, Емилия Русинова.

Снощи в полицията са подадени два сигнала за мъж, който имал намерение да се самонарани. На адреса в кв. „Банишора“ незабавно пристигат екипи на полиция, пожарна и спешна помощ, които предприемат съответни действия за влизане в жилището, което било заключено и никой не отварял. При проникване в апартамента екипите откриват тялото на 25- годишна жена, с видими следи от насилие. Мъжът е открит с леки наранявания в друга стая, твърдял, че не си спомня как е извършил жестокия акт, направил е два опита за самоубийство с въздушна пушка.

След преглед в болнично заведение и оказана медицинска помощ, е отведен в столично полицейско управление и задържан с полицейска мярка до 24 часа. В рамките на образувано досъдебно производство и извършените оперативни действия на този етап е установено, че двамата са живеели заедно, от известно време са имали недоразумения.

Първоначалното заключение за причината за смъртта на жената е задушаване, посочи старши комисар Хаджиев и уточни, че в полицията не са постъпвали сигнали от жертвата за домашно насилие

Към момента на мъжа се повдига обвинение, ще бъде постановена мярка за неотклонение от 72 часа, след което ще бъде поискан постоянен арест, добави прокурор Русинова.

Назначени са множество съдебни експертизи. Работа по случая продължава под наблюдението и ръководството на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK