Искат постоянен арест за Парахода от Рила, подпалил вила и заплашил полицай

Момент от зрелищния арест на Парахода в Рила Снимка: Infomreja.bg, архив

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ предстои да бъде поискана за 40-годишния Атанас Атанасов – Парахода. Мъжът беше задържан при зрелищна акция от спецполицаи в центъра на Рила за притежание на крадени коли, които предоставял за ползване на свои съграждани.

След като Атанасов беше спипан за това престъпление, той е установен и като извършител на палеж на ловна вила в местността „Шипочен“ в землището на Рила.

Случаят е от месец март т.г., когато огънят нанесе значими материални щети на собственика – изгоряха вила  с площ около 200 кв.м, покъщнина, машини, масивен обор и 400 бали сено.

При осъществените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия криминалистите и разследващия полицай са събрали доказателства за съпричастност на Парахода към извършеното престъпление.

Парахода е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е, към момента има наложено условно наказание „лишаване от свобода“. Неотдавна Атанасов е направил заплаха за живота на служител на РУ Рила и семейството му.

Работата по случая продължава с участието на наблюдаващия прокурор.

Мярката на Парахода е удължена на 72 часа от наблюдаващия прокурор от РП Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK