Искат от просветния министър консулства в Дупница

Снимки: Infomreja.bg

Около 67 % от завършващите средно образование у нас са заявили, че искат да напуснат населеното място, където живеят и сред причините за това - освен липсата на работа и ниското заплащане, е и некачественото образование.

Това стана ясно на организираната от общината в Дупница  кръгла маса  на тема "Възможности за реализация на младите хора". Педагози, експерти от МОН , шефът на РУО Радостина Новакова, училищни директори, специалисти в системата на образованието от региона, разискваха  важни проблеми, които пречат за добрата реализация на средношколците, а и на завършващите по-горна степен младежи.

В дискусията се включи и министърът на образованието Красимир Вълчев. Дошлите в залата средношколци бяха максимално критични към недъзите на сегашната образователна система.

Тийнейджърите имат и страннни искания, които поставиха на министъра. Например да открият в Дупница няколко посолства, за да могат младежите да работят като преводачи.

Други поискаха ВУЗ, за да не се местят другаде за диплом за висше. "Не съм дошъл тук с цяла торба обещания", отряза подобни мераци и желания министър Вълчев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK