Искат оставката на лидера на ГЕРБ в Белица

Даниела Савеклиева, снимка: infomreja.bg, архив

Оставката на общинския лидер на ГЕРБ в Белица Стефан Станков поискаха в специална декларация млади активисти на управляващата партия в малката община.

Писмото е връчено снощи на областния координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева, която е присъствала на партийното събрание.

Декларацията с настояване Станков да се оттегли от лидерския пост е прочетена от студентката Емине Тупева. Като основен мотив младежите са посочили лошите резултати, които ГЕРБ отчете по време на местните избори от есента в Белица.

На събранието присъстващите са повдигнали въпроса, че по време на местния вот в секцията на общинския председател Стефан Станков е имало само 28 бюлетин за ГЕРБ. Според младите хора това е достатъчно доказателство, че Станков не може да се справи с лидерските си функции. Липса на диалог, взимане на еднолични решения и изолиране на партийните членове, които го критикуват, са били другите отправени обвинения към Станков.

Членовете на общинската струкутра на ГЕРБ в Белица се оплакали, че след местните избори се събират на събрание за първи път.

На събранието част от партийните членове обвинили Станков, че еднолично е сменил част от председателите на партийните структури в съставните села. Без да е свикал общо събрание, той е сменил лидерът на ГЕРБ в село Горно Краище Юсуф Аян с Хюсеин Кьоров, който е заместник-директор на горското стопанство в село Елешница и за когото има съмнения, че по време на местните избори в Белица вместо за кандидата на ГЕРБ, е работил за Хасан Илан от ЕВЕТ.

Сменен е и лидерът на село Долно Краище Усеин Тупев, а позицията е дадена на Селих Исмаилчев. Другият свален лидер е Красимир Тачев на село Бабяк, а овакантената позиция е дадена на Явор Читаков.

Обвиненията срещу Станков са, че е фалшифицирал протоколите, с които уж на 9 май е свикано събрание, на което са гласувани въпросните рокади.

Членове на ГЕРБ в Белица са категоричин, че такива събрания не са провеждани и избраните нови лидери на села са нелигитимни.

Другото обвинение срещу Станков е, че като общински съветник в Белица по време на сесиите гласува с парламентаристите на ДПС. 

 

КОМЕНТАРИ

taka22:31 - 27.04.2013
drugo si e bolenn 4ovek da ostsvi ,
да22:05 - 27.04.2013
стефан изобщо не се грижи за семийството си .той не се грижи са никой близък .там му грешката .коолкото то другото което е писано не е така . стефан е кофги човек еза близките си . доста кофти човек . той е способен да лъже и краде само близките си . това е . просто и ясно .иска да го уважават и затова гледа да не краде много ако не и и хич гледа да угоди на хората .изключително конссерватиевне човек . новите не ща не ги приема
ПОМАК19:29 - 29.05.2012
КАТО СТАНКОВ НЕ ПИЕ БЕ МАЛЕ МА СИ ПРОСТА ХАХАХХАХА
До Катя19:28 - 29.05.2012
КАТЯ ЛИ СИ КАКВА СИ КАТО ГЛЕДАМ САМО ГЛУПОСТИ СИ ПИСАЛА. СТЕФАН ДОКАРАЛ ТПК ДО ФАЛИТ ТИ СМЕШНА ЛИ СИ ????? НЕМОЖАЛ СЕМЕЙСТВОТО ДА СИ УПРАВЛЯВА БОЖЕ КОЛКО СИ ПРОСТА СЕМЕЙСТВОТО МУ Е ДОБРЕ И ВИНАГИ Е ПОДКРЕПЯНО ОТ НЕГО ТАКА , ЧЕ КАТО НЕЗНАЕШ ХОДИ СИ ГО .... НЯКАДЕ ,ЧЕ БАЯ ТЕ СЪРБИ КАТО ГЛЕДАМ !!!!

FACEBOOK