Искат нова експертиза по делото Галеви! Процесът продължава през март

Снимка: Infomreja.bg

Да бъде изготвена допълнителна експертиза по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, реши състав на Кюстендилския окръжен съд днес.

По време на поредното съдебно заседание беше приета счетоводно-икономическата експертиза, която е изготвена от три лица и се отнася за периода от 2001 до 2008 г.

В нея обаче бяха установени разминавания в посочените стойности на приходи, разходи, продажба на недвижимо имущество, автомобили и др.

На база на това за следващото съдебно заседание е необходимо вещите лица да изготвят допълнителна експертиза, като преди това страните по делото трябва да предоставят писмено въпросите си.

Отделно от това днес магистратите оставиха без уважение искането на адвокат Капка Гергинова, която настояваше в предни съдебни заседания производството да бъде спряно.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 18. март 2019 г. от 11.30 часа в Кюстендилския окръжен съд.

Делото срещу Братя Галеви тръгна по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Той е на обща стойност 4 250 189 лева и касае девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK