Четири центъра за лица с психични разстройства изграждат в Каменица

Снимки: Община Струмяни

Четири центъра за грижа на лица с психични разстройства ще бъдат изградени в село Каменица, община Струмяни.

Подробности за социалния проект, финансиран с евросредства, бяха дадени на пресконференция, която се проведе днес в сградата на НЧ "Будител-1997" - с. Струмяни.

Основната цел на проекта е постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, за подобряване качеството на техния живот, както и за тяхното пълноценно включване в обществения живот, чрез изграждане на подходяща нова инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги с индивидуален подход към потребителите, целящ интегрирането им в социалните общности.

Социалните центрове ще бъдат модерно оборудвани и изградени с общ капацитет за 60 /шестдесет/ потребители. Изпълнението на проектните дейности се предвижда да бъде осъществено в период от 24 месеца.

На пресконференцията кметът на община Струмяни, Емил Илиев, запозна присъстващите с мащабността и важността на стартиралия социален проект за жителите на община Струмяни, както и благодари на всички партньорски организации, Общински съвет-Струмяни, колеги и консултанти, спомогнали за реализацията на тази предстояща социална придобивка за общината.

Изказани бяха благодарствени думи за подкрепата по реализирането на проектните дейности от председателя на Общинския съвет, Златка Яневска, и от заместник-кмета по хуманитарни дейности, Фиданка Котева.

На събитието присъстваха кметове и кметски наместници, представители на социални институции, служители на общинската администрация в Струмяни, партньори по проекта, екипът за управление на проекта, меди и други гости.

Веднага след пресконференцията на определения за целта терен в село Каменица бе направена „първа копка“ за започване на строителните дейности. Церемонията уважиха официални гости и местни жители, радващи се на предстоящите нови социални услуги, които ще подобрят не само бита на потребителите на социалните центрове, но и бита на местните хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK