Инвеститор купи градския плаж в Кюстендил за 3 092 224 лв.

Снимки: Infomreja.bg

В рамките на три години инвестира 5 000 000 лв.

Инвеститор купи градския плаж в Кюстендил за сумата от 3 092 224 лв. след спечелен търг в Община Кюстендил. Това обяви кметът на областния град Петър Паунов по време на вчерашната общинска сесия.

По негови думи за търга са подали документи двама участници, като само един от кандидати се е явил по време на процедурата. Плажният комплекс е с обща площ от 32 101 кв. м., в което се включва и функциониращият открит басейн.

Купувачът, който кюстендилец и живее в столицата, има задължение в рамките на 3 години и половина да инвестира в обекта 5 000 000 лв.

„Намеренията са изключително сериозни. Там може да бъде изграден балнео и плувен комплекс с атракциони. Към момента са внесени 260 000 лв., като в едномесечен срок инвеститорът трябва да преведе и останалата сума“, обяви кметът на града Петър Паунов, който уточни, че търгът се е провел в началото на тази седмица.

Припомняме, че плажът беше обявен за продажба преди 2 години, като до този момент не е имало инвеститорски интерес.

Сградите в огромния комплекс са в изключително лошо състояние, някогашните зали се рушат, а всичко е обрасло в бурени и храсти.

„От там преминавахме винаги на страх. Гледката е потресаваща, страхувахме се, особено вечерно време да не изскочи някой от храстите. Надяваме се най-накрая този обект да бъде ремонтиран и да му се радваме всички, а защо не и да привлече още повече туристи“, коментираха кюстендилци, които живеят в района на градския плаж.

 

В изключително лошо състояние са сградите в градския плаж в Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK