Инвестират 90 млн. лв. във ВиК мрежата на Банско

снимки: infomreja.bg

Екоминистерството дава 90 млн. лв. за рехабилитация на водопроводната мрежа и изграждане на пречиствателна станция в Банско.

Днес министър Нона Караджова и кметът на зимния курорт Георги Икономов официално подписаха договора за стартиране на проекта, който се финансира по Оперативна програма „Околна среда”.

С парите ще се изгради пречиствателна станция и ще се доизгради ВиК мрежата от двете страни на река Глазне. Предвижда се строителните дейности по проекта да завършат до края на 2014 г. Дотогава ще бъде реконструирана и изградена общо 34 км канализационна мрежа и 14 км водопроводна мрежа.

"Този проект ще открие около 40 работни места. Самата инвестиция пък ще гарантира водопроводната мрежа за поне за 50 години напред", каза министърът на околната среда и водите. Нона Караджова подчерта, че не е възможно изтичане на средства по проекта, тъй като се одитира от 5 институции.

„Без тази инвестиция няма как да живее Банско. Проектът ще намали загубите по водопроводната мрежа с 40%. Екологичният ефект също е важен, защото ще се спре изтичането на непречистени води в река Глазне”, обясни Караджова.

На церемонията по подписването на договора в читалището в Банско присъстваха депутатът Митко Захов, областният управител Костадин Хаджигаев, заместникът му Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева, управителят на ВиК - Благоевград Божидар Спасов и служители в Община Банско.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

loop04:48 - 02.08.2012
Eblivite bugarki vse o6te sa qki putki
loop04:38 - 02.08.2012
Eblivite bugarki vse o6te sa qki putki
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK