Група Paraplanner с концерт в Кюстендил

Снимка: личен архив

Днес, 4 август от 20:00 часа група Paraplanner ще гостува на кюстендилската публика. Концертът, който ще се състои на Арката, площад „Велбъжд“ е част от Кюстендилско лято 2017. Група Paraplanner - Александрина Александрова: вокал, бас китара, Яна Дончева: флейта, саксофон, Красимир Спиридонов: синтезатори и Георги Денчев: ударни се събират през декември 2014г, с цел да създават авторска музика.

От тогава насам те не спират да разширяват стиловите си хоризонти, в търсене на индивидуално звучене.  Самите те споделят, че не обичат да определят музиката си, тъй като тя е смесица от много различни стилове.

В същото време се вдъхновяват от изпълнители от световната и българска сцена, творящи в сферата на джаз, соул, хип-хоп и реге музиката. Те имат зад гърба си 11 авторски песни, 6 от които са събрани в дебютния им краткосвирещ албум, наречен TUNESTALKERS, както и концерти в най-големите клубове в София, сред които Мixtape5, Sofia Live Club, Terminal 1, Backyard, Maze, Swinging Hall, Art Club Sofia, Маймунарника и др.,а през лятото на 2016г. взимат участие във фестивалите София Диша, Wake Ъп, Фестивал на солта(Бургас), Sofia Fusion Festival и др. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK