Инвалиди от четири югозападни общини играха хора насред Радомирското поле

Снимки: Виолета Атанасова

Над 200 души, членове на Съюза на инвалидите в България от четири югозападни общини – Кюстендил, Дупница, Перник и Радомир, си дадоха среща, на която радомирци поеха своеобразната роля на домакини, тъй като за място на събитието бе избран СПА комплекс между селата Червена могила и Друган.

Всички дойдоха с прекрасно майско настроение, с желанието да се срещнат със стари приятели и да намерят нови и най-вече да си докажат, че здравият дух надвива на всякакви здравословни проблеми и телесни несгоди.

Хубави радомирки в народни носии посрещаха всекиго от гостите с хляб и сол и с китка цвете. Да осигури хубавата музиката за празничната среща се бе погрижила Валентина Симеонова, председател на кюстендилската Регионалната организация на СИБ.

За атмосферата на срещата допринесоха и изпълнителки на народни песни и от четирите клуба, както и многобройните  хора, на които се хванаха всички. Сред атракциите на събитието беше и изобилието от радомирска боза, осигурена от предвидливите домакини.

Най-младата от клубните председатели – Николина Спасова, която отскоро пое ръководството на Общинската организация в Дупница, направи своя публичен дебют с приветствено слово, в което  подчерта, че обществото продължава да е в сериозен дълг към хората с увреждания и изрази надеждата си Съюзът на инвалидите да е по-активен в решаването на немалобройните им проблеми.

Клубовете на инвалида от региона ще организират всяка година такива инициативи, като всеки път мястото ще бъде различно. Освен с жизнерадостната другарска среща, кюстендилската група оползотвори слънчевия майски ден и с посещение на Земенския манастир и пернишката крепост „Кракра“, съобщи Виолета Атанасова, член на УС на Общинската организация на СИБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK