С нови везани блузи от кюстендилска фирма певиците от Клуба на инвалида станаха лауреати на фестивала в Перник

Снимки: Виолета Атанасова

Въпреки нелеките си здравословни проблеми, певиците от фолклорната група към Клуба на инвалида в Кюстендил винаги намират време, сили и добро настроение да се събират на репетиции и да взимат участие в различни фестивали.

Създадена преди десетина години, формацията не пропуска възможността да се представи пред публика. И това лято дамите с ентусиазъм се включиха в Републиканския многожанров фестивал на хората с увреждания, който се организира от Съюза на инвалидите и се провежда в пернишкия квартал „Църква” вече 12 поредни години.

Хората, борещи са да преодоляват трудностите на съдбата си, се оказват много по-раними и чувствителни, но и много, много талантливи. Доказателството за това са във всичките 12 фестивала на тази сцена, на която хора с увреждания от цялата страна отварят сърцата си и дават както простор както на своя талант, така и пример на всички, които се борят да преодоляват трудните житейски препятствия, заяви в приветственото си слово към стотиците  изпълнители организаторката на фестивала, Анита Тараланска.

Нашите жени обичат този фестивал, както и всички други възможности за изява, и са много горди с успехите си и признанието, което получават всеки път от фестивалното жури, сподели с гордост Валентина Симеонова – председател на Основната организация към СИБ  след  като по пощата пристигнаха дипломите, медалите и плакета за цялостно представяне на фолклорната формация.

Лозка Цекова, прочута от години със своите живописно и артистично разказвани хумористични истории, бе удостоена за своето изпълнение с бронзов медал, вокална група „Демос” към Основната организация на Съюза на слепите завоюва сребърен медал, а формацията към Клуба на инвалида спечели плакет за  цялостно представяне.

В знак на уважение към лауреатите и към техния талант Валентина Симеонова ги покани на специално тържество в клуба, като им изрази благодарността си за творческите им усилия и успехи. Заедно с певиците тя подчерта специалната заслуга на кюстендилската фирма „Тексиком” за сценичното им самочувствие, тъй като те се представиха на фестивала с нови сценични костюми – бели блузи с българска бродерия, изработени във фирмата  като дарение от нея.

Таня, Лалка, Елена, Филка, Драганка, Виолета, Йорданка, Снежка и Офелия споделиха, че се чувстват подмладени с красивите  блузи и ще чакат с нетърпение следващата възможност да ги облека за сцената.

За трапезата по случай фестивалните награди някои от изпълнителките бяха приготвили баници, сладкиши, погачи и други лакомства – и за да се почерпят всички заедно, и за да покажат, че ги бива във всичко, съобщи Виолета Атанасова – член на Управителния съвет на кюстендилската организация на Съюза на инвалидите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK