Форум за иновации в образованието събира педагози и иноватори в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Регионален форум за иновации в образованието организират в Благоевград Регионалното управление на образованието, Move.BG, СНЦ „ОКиН“ и Американският университет в България. Той ще се проведе на 4 май от 11 до 17 часа в Балкански академичен център на АУБ.

Събитието е вдъхновено от националните конференции за образование, провеждани последните години в София, но организаторите му придават регионален характер и го таргетират изключително към служители в детски градини, училища и публични институции за образование на територията на област Благоевград.

Форумът има за цел да послужи като символичен мост между иноватори и педагози и да популяризира конкретни образователни идеи и възможности, които да подпомогнат генерирането и изпълнението на проектни предложения за иновативни училища в областта.

Иноватори ще бъдат: Институт за прогресивно образование с JUMP Math и Първо начално прогресивно училище; Уча.се и видео уроците; Сдружение „Образование без раници“ и Кан Академия; Характер.бг и моделите за позитивно образование и образование за характер; Общност за иновативно и Монтесори образование.

Ще се включат и представители на Национална мрежа на родителите с естественото учене и свободното развитие на образованието; Общност за демократично образование с демократичното образование и свободното учене; Център за образователни инициативи и „Училището“; Професионален форум за образованието и училищните модели; Академия „Нике“; ABLE и ABLE Mentor; Школо.бг и иновациите за дигитална трансформация на училищата в страната; Mentor Coaches и коучинг уменията в образованието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK