Интер – Академик започва първенството на 23 февруари

снимка: infomreja.bg, архив

Българската федерация по хандбал обяви програмата в елитната група за пролетта. Вторият полусезон започва на 17 февруари, а редовният сезон ще приключи на 20 април. На полуфиналните плейофи ще се срещнат първият срещу четвъртия и вторият срещу третия, като отборът с по-предно класиране ще има домакинско предимство.

Спорът за титлата ще бъде до 3 победи. Интер – Академик ще започне с една седмица по- късно от останалите отбори, поради простата причина, че почива в първия пролетен кръг.

Първият си официален мач в първенството за 2013 година момчетата на Софка Арабаджиева ще направят срещу Осъм в залата на ЮЗУ Неофит Рилски. На 2 март за благоевградчани предстои тежко гостуване на Локомотив във Варна, а седмица по – късно Интер- Академик ще пътува до Шумен, където ще се изправи срещу Кубрат, в мач от ¼ финалите на турнира за купата.

При успех студентите ще се класират за финалната четворка. Турнирът на последните четири в турнира за купата е на 13 и 14 април в Благоевград. Във временното класиране на А група Интер - Академик заема шесто място с актив от 4 точки, като изостава на три от призовата четворка, която ще участва в плейофите за разпределението на медалите.  Отборът от Добрич е с пълен актив от есенните мачове и има 4 точки аванс на върха пред втория НСА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK