Интер – Академик започна подготовка

снимка: infomreja.bg

Най–младият отбор в елита на родния хандбал Интер – Академик започна лятната си подготовка. Девет състезатели се явиха на първото занимание в двора на Спортен интернат Пирин. Половината от тях пробягаха няколко обиколки на лекоатлетическата писта в двора на комплекса.

Опитът им да влязат в хандбалната зала удари на камък, тъй като в момента се извършват ремонтни дейности на целия комплекс. Заедно с треньорката Софка Арабаджиева на сбора се явиха и лидерите на тима Добрин Тунтев и Александър Попгеоргиев. Голмайсторът на отбора от сезон 2010 – 2011 ще пропусне подготовката и началото на новият шампионат, заради повторна операция на ръката.

Утре в столицата Попгеоргиев ще се подложи на оперативна интервенция, която ще бъде последвана от двумесечно възстановяване. От днешната тренировка отсъстваха капитанът на Интер – Академик Адриан Зинков, който е на почивка в Гърция, Стоил Радойчев, Александър Илиев, Васил Джукев и Лъчезар Стоянов.

На този етап състезателна дейност са преустановили Лазар Иванов и Николай Радойчев, за които обаче вратата в отбора остава отворена, според Арабаджиева. Утре тренировките продължават с физически натоварвания в парк Бачиново.

Треньорката Арабаджиева смята да вкара отбора в зала на 3 септември. По всяка вероятност първенството по хандбал при мъжете ще започне в края на месец септември или началото на октомври.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK