Интер – Академик загуби последното си домакинство

снимка: Reuters

Интер – Академик загуби от Добруджа с 28: 39 в последното си домакинство от шампионата по хандбал в А група. Благоевградчани бяха равностойни на гостите от Добрич само в първите 15 минути от мача. Тогава резултатът вървеше гол за гол, като имаше моменти в които домакините имаха аванс от два гола.

Гостите успяха да вземат нещата в свои ръце и след три безответни гола поведоха с 14:10 в 21 минути и това се оказа преломния момент в мача. В последствие отборът на Добружда натрупа солиден аванс и се оттегли на почивка при 21:13. През втората част нещата не се промениха и гостите с опит и рутина увеличиха преднината, която на моменти достигаше 12 гола.

В крайна сметка Добруджа спечели с 39:28 и прибави нови две точки в актива си по пътя към второто място в редовния сезон. За домакините Адриан Зинков вкара 8 гола, а 6 добави Добрин Тунтев, който напусна игра минути преди края, заради контузия на десния крак.

Според лекаря на мача Тунтев е разтегнал мускул на бедрото и може да пропусне оставащите два мача на отбора. Васил Джукев вкара 5 гола, Александър Попгеоргиев вкара 4, а по два отбелязаха Иван Павлов и Александър Илиев. За гостите от Добрич Красимир Коев вкара 8 гола, а по 6 добавиха Тансер Надир и Христо Йорданов.

В края на следващата седмица Интер - Академик ще пътува за Варна, където ще приключи участието си в първенството с мачове срещу Спартак и Локомотив.      

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK